LITHUANIAN GASTRONOMY FORUM 2019

Antrasis Forumas-Paroda vyks 2019 metais, spalio 15-16 dienomis, Litexpo, Vilniuje. Numatoma renginio tema – “Daugiakultūriškumas - naujosios lietuviškos gastronomijos pamatas”.

Tai renginys, kurio metu norime skleisti žinią Lietuvai ir pasauliui, kad esame šalis, kuri dėl savo geografinės padėties ir kultūrinės tolerancijos šimtmečius buvo skirtingų kultūrų ir papročių sąveikos erdvė, todėl iki šių dienų išlikome labai įvairialypiai gastronomine prasme. Vis dar esame savo gastronominio identiteto paieškose, todėl kviečiame įvairių šalių gastronomijos srities atstovus diskutuoti ir pasidalinti patirtimi, išgirsti jų istorijas, padėsiančius mums rasti atsakymą į klausimą - kas yra naujoji (moderni) Lietuviška virtuvė?

THE PURPOSE OF THIS CONFERENCE - we will seek to reveal the traditions and experiences of gastronomy in the world and European countries, their significance to the tradition of Lithuanian gastronomy, and to define the directions of further development of Lithuanian modern cuisine.

Lietuvos gastronomijos forumo-parodos metu svečiai ne tik klausysis svečių iš užsienio bei Lietuvos ekspertų pranešimų, galės apsilankyti specialiose teminėse zonose-parodoje, skirtose naujovių pristatymui, maisto ir gėrimų degustacijoms.

FORUM MODERATORS

Phd. Žygimantas Mauricas
Chief Economist at Luminor Bank / Forum moderator
Jogaila Morkūnas
Creative director at Events management agency “Pirmoji kava” / Forum moderator

CHEFS COOKING DEMONSTRATIONS

MICHELIN STAR 2019 CHEFS

Oriol Castro (Spain)
Chef / Restaurant "Disfrutar" / ** MICHELIN Guide 2019/
Ryohei Hieda (Taiwan)
Chef / Restaurant "Ryugin" / ** MICHELIN Guide 2019
Masafumi HAMANO (Prancūzija)
Chef / Restaurant “Au 14 Février” / ** MICHELIN Guide 2019
Daniel Lopez (Spain)
Chef / Restaurant “Kokotxa” / * MICHELIN Guide 2019
Anthony Genovese (Italy)
Chef / Restaurant “Il Pagliaccio” / ** MICHELIN Guide 2019
Andrea Arpea (Italy)
Chef / Restaurant “VUN” / ** MICHELIN Guide 2019

CHEFS COOKING DEMONSTRATIONS

CHEFS (LITHUANIA)

Martynas Praškevičius (Lithuania)
Chef / Restaurant “Dziaugsmas”
Vytas Samavičius (Lithuania)
Chef / Restaurants “Monai”/ MomoGrill”
Martynas Meidus (Lithuania)
Chef / Restaurant “Vila Komoda” / No. 5 / 30 Best Restaurants in Lithuania 2019
Matas Paulinas (Lithuania)
Chef / Restaurant “Nineteen18” / No. 2 / 30 Best Restaurants in Lithuania 2019

CHEFS (FOREIGN)

Diego Muñoz (Spain)
Chef Instructor / Spanish Cuisine Chef / Le Cordon Bleu Madrid

SPEAKERS

Virginia Anne Newton (Denmark)
Director of Media Relations & Special Events / Restaurant “Geranium” / *** MICHELIN Guide 2019
Adrian Cummins (Ireland)
Chief Executive Restaurants Association of Ireland
Jacques Bally (Prancūzija)
President of Gault&Millau
Evalda Šiškauskienė
President of Lithuanian Hotels and restaurants association
Liutauras Čeprackas
Chef / Owner / Restaurants “Gastronomika” / “Meat SteakHouse”/ “Ramen & Sticks” / “Liutauras Čeprackas Culinary Academy”
Prof. dr. Rimvydas Laužikas
Vilnius University / Historical gastronomy expert
Dalius Morkvėnas
General manager /National Tourism Development Agency „Lithuania Travel”
Arūnas Starkus
Co-founder at “Vyno klubas”/ Former president of Lithuanian sommelier association president / Executive editor “Vyno žurnalas”
Martynas Pravilionis
4th Best Sommelier of the World 2019 / Sommelier at “Grand Hotel Kempinski Vilnius”
Vytautas Kratulis
„Huracan Coffee" founder and owner

SPEAKERS

Giedrius Drukteinis
Etiquette expert / journalist/ writer / Elegancija.eu founder
Česlovas Žemaitis (Lithuania)
Chef / Owner / Restaurants “Šturmų švyturys” Vilnius/ Šturmai /No. 6 / 30 Best Restaurants in Lithuania 2019
Inga Romanovskienė
The Director of GO Vilnius
Feranado Mora MW (Spain)
Master of Wine (The Institute of Master of Wine) / CEO/ Winemaker
Sandra Carvao (Spain)
Expert on World Gastronomy Tourism / UN World Tourism Organisation
Beatriz Nalda (Ispanija)
Admissions & Sales Coordinator / Le Cordon Bleu Madrid

PROGRAMME


Download

Kviečiame registruotis į Lietuvos Gastronomijos Forume vyksiančias gėrimų degustacijas! Registruokitės čia: http://tiny.lt/ghd6mc8

Map

CONTACTS



Grįžti
Back

Laura Čepukaitė
Forum coordinator

+370 699 37770
info@gastronomijosforumas.lt

Write to us

Details
  • Gastronomika
  • Company code 303239357
  • PVM kodas LT 100008387314
  • Suvalkiečių g. 7, Palangos m. sav.
  • AB DNB bankas, banko kodas: 40100
  • Sąskaitos numeris: LT 9740 1005 1001 8950 00